Xəbər lenti



Bir sıra populyar qidalar gözlərə zərər vurub, görməni tam zəiflədir.

 

Bizimaz.az medicina.az-a istinadla xəbər verir ki, terapevt İrina Andreyeva hansı qidaların gözlərə zərərli olduğunu açıqlayıb.

"Sadə, asan həzm olunan karbohidratlar - yəni un, çörək, şirniyyat, makaron, süd gözün sarı cisminin degenerasiyasını artırır. Bu isə görmənin itməsini tam itirə bilər.

Xüsusən diabet və təziq xəstələri risk altındadır. Dadlı, şirin, amma təhlükəli qidalar gözləri təhlükə altına qoyur. Buna səbəb bu qidaların tez həll olub, qanda kəskin şəkər yüksəlməsinə səbəb olmasıdır.

Şəkər, şəkər tozu, qənd, süni şirinləşdiricilər - gözlərdə geridönməz dəyişikliklər yarada bilər.

Şirin içkilər diabetik retinopatiyanı, torlu qişanın cırılması və görmənin itirilməsinə kimi gətirib çıxara bilər.

Ət və ət məhsulları - baxmayaraq ki, zülal mənbəyidir, çiy, çox termiki işlənmiş və yağda qızardılmış gözdibi təzyiq və torlu qişanın, gözün arxa hissəsinin xəstəliklərinə səbəb ola bilər.

Ona görə də bu qidaları az qəbul edin".

© 2017 www.bizimaz.az - Bütün hüquqlar qorunur.
Saytda yerləşdirilmiş hər bir materiala olan hüquqlar Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə, həmçinin müəlliflik hüququ qanunlarına əsasən qorunur.
Müəlliflərin mövqeyi redaksiyanın mövqeyi ilə uyğun gəlməyə bilər. Saytdakı materiallardan istifadə zamanı istinad zəruridir.
Ünvan: Bakı AZ 1073 Mətbuat prospekti, 529-cu məhəllə, "AZƏRBAYCAN" nəşriyyatı, 2-ci mərtəbə, 44-cü otaq
Tel:(+944 12) 510 24 66; Mob:(+994 50) 346 25 52;
Təsisçi: Z.Vəliyev
Baş redaktor: Asif (Talıboğlu) Şükürov